Ontdek hoe je een gezond gewicht krijgt zonder ooit nog in oude gewoontes te vervallen
29 mei 2024 
3 min. leestijd

Ontdek hoe je een gezond gewicht krijgt zonder ooit nog in oude gewoontes te vervallen


Wat goed dat je er weer bent. En dank je wel voor de reacties die ik heb gekregen op het vorige artikel. Niet alleen in de commentaren hieronder, maar ook via de mail en van de klanten die ik dagelijks spreek.

Aan jullie reacties te zien is er veel behoefte aan een programma dat zich richt op het mentale stuk van afvallen.

Want dat is waar deze artikelen over gaan, het nieuwe programma dat eraan komt.

Waarin je los komt van je ingesloten breinpatronen

En een lijf krijgt waar je tevreden over bent. Zodat je met een goeie dosis zelfvertrouwen door het leven gaat. Voel je je ook meer op je gemak bij vrienden en familie.

Mijn naam is Iris van Dinteren. In de afgelopen vier jaar heb ik in vrouwen mogen begeleiden en motiveren. In bootcamps, tijdens personal trainingen en als leefstijlcoach.

Zo bleek dat jullie goed weten hoe je gezond moet eten en dat je genoeg moet bewegen. Maar jullie vinden het moeilijk om nieuw gedrag vol te houden. En het loslaten van je oude breinpatronen.

Daar ga ik je mee helpen.

Een stukje breinologie

Er lopen miljoenen paden door je brein. Dat zijn de neurologische paden. Ze maken het mogelijk dat we automatisch gedrag vertonen. Vergelijk die paden maar met de snelweg: de snelste route, lekker efficiënt en het kost nauwelijks energie om van A naar B te rijden. Elke gewoonte heeft zo’n snelweg in je brein. Ook de slechte.

Zo werkt dat:
Een gewoonte start met een prikkel: moe van een lange dag werken en zin in iets zoets.
Daarna komt de routine: je pakt een stuk chocola.
En tot slot de beloning: het smaakt goed, je voelt je beter.

Ben je weer moe van een dag werken? Dan reageer je precies hetzelfde. Je rijdt als het ware over diezelfde snelweg. Of je het nu wil of niet.

Een nieuwe route

Stel dat je die snelweg beu bent. Je denkt: ‘ik doe eens gek, ik kies een andere route.’

Je pakt de auto en slaat linksaf. Je komt op een prachtige weg uit. Het is een mooi zandpad door het bos. Je rijdt rustig, want er zitten tallozen gaten in. Je stuurt door de bochten. Plotseling trap je vol op de rem omdat een hertje de weg oversteekt.

Deze route is veel mooier. Maar zit bomvol uitdagingen. Het kost je veel energie om gefocust te blijven.

Die nieuwe route wordt vanzelf makkelijker als je ‘m elke dag rijdt. Je leert waar je moet afremmen, je weet precies waar alle gaten zitten en waar de hertjes oversteken.

Natuurlijk kost het je veel energie, maar je wordt blij van de omgeving. Je bent ontspannen. En irriteert je niet meer aan al die mensen op de snelweg die onnodig links blijven rijden.

Nieuw gedrag is een kwestie van andere routes rijden

In het begin kost het moeite en veel energie. En na verloop van tijd wordt er vanzelf een nieuw pad gecreëerd in je brein.

Hoe zou het voor je zijn als er alleen maar paden in je hoofd zitten waar je blij van wordt?

Dat je geen tergende honger krijgt als je naar het achtuurjournaal kijkt?
Dat je vrolijk wordt van je spiegelbeeld?
Dat je eindelijk van je overgewicht af bent?

Dit gebeurt er als je met die breinpatronen aan de slag gaat. Je maakt nieuwe keuzes. En die worden routine. Na verloop van tijd kost het je nauwelijks moeite meer om van de chocola af te blijven.

Dan merk je vanzelf dat de kilo’s eraf gaan. En niet meer terugkomen.

En dat terwijl je gewoon kan blijven genieten van lekker eten. Feestjes, barbecues en vakanties zijn geen issue meer. En je voelt je mooi als je partner naar je kijkt.

Zo kom je los van je ingesleten breinpatronen. En dat gaan we in het nieuwe programma doen.

Zeg je oude patronen vaarwel

En misschien zeg je nu wel van: ‘ja maar Iris, dat heb ik al honderd keer geprobeerd en ik val steeds maar terug’. Juist dan is het slim om mee te doen. Want in het programma ontdek je precies hoe je brein werkt. En wat je doet om oude patronen vaarwel te zeggen. Daarna ga je op een heel simpele manier nieuwe aanleggen.

Heb je eenmaal die nieuwe paadjes aangelegd, zul je niet meer terugvallen in die oude gewoontes.

En ik kreeg ook de vraag over wat dat programma dan gaat kosten. Daar ben ik nog niet helemaal uit, maar ik zie incompletere programma’s die tussen de 180 en 760 euro kosten. Natuurlijk is het een investering. Maar ik zorg ervoor dat het een investerinkje wordt. Beloofd.

Dit is nog niet alles, want over een paar dagen heb ik nóg een artikel voor je. En dan laat ik je zien hoe je op een heel simpele manier van die breinpatronen af komt.

Het artikel is over een paar dagen klaar en ik geef je een seintje als ie online staat.

Nog een vraag aan jou: zet hieronder in het commentaar veld wat je van dit artikel vindt en of je eens het bospad wilt proberen. Of zijn er nog dingen waar je tegenaan hikt.

Laat het me weten in de opmerkingen hieronder.

Reactie plaatsen